ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 70’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 φύλλο σφολιάτας

1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. τοματοπελτέ

1 κ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 αυγό σφιχτό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη συνοδευτική σάλτσα

50 γρ. ρόκα

1 κ.σ. κάπαρη

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, προαιρετικά

40ml ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. μηλόξυδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι, προαιρετικά

Εκτέλεση

Η πίτα με τόνο

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον τόνο, τη μαντζουράνα, τον τοματοπελτέ, 50ml νερό και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε για 3′-4′ και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, βάζουμε στο κέντρο την γέμιση, προσθέτουμε το αυγό ψιλοκομμένο.

Κλείνουμε την πίτα ανασηκώνοντας τις άκρες της σφολιάτας, αλείφουμε με ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 40′-45′

Η συνοδευτική σάλτσα

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε την πίτα με την σάλτσα.