ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Time Icon 15’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 κονσέρβα σαρδέλες Αιγαίου πικάντικες TRATA

4 φέτες χωριάτικο ψωμί

12 ντοματίνια

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

Φρέσκος βασιλικός

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψάκι και αφήνουμε στο φούρνο, για 10′ να ψηθούν.

Παράλληλα κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες και  καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε το φρυγανισμένο ψωμί και ετοιμάζουμε τις μπρουσκέτες. Βάζουμε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι. Ανοίγουμε τις συσκευασίες και μοιράζουμε τις σαρδέλες στις μπρουσκέτες. Προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.