ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 10’
Plates Icon 2
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

2 ατομικές μπαγκέτες ολικής

½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές τζίντζερ ψιλοκομμένο

2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο

150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

20 γρ. baby ρόκα

Για το μαριναρισμένο αγγούρι

1 μικρό αγγούρι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

2 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτικάλι & λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαχαίρι κόβετε το αγγούρι σε μακριές λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κολοκυθάκι και την πιπεριά σε μπαστουνάκια.

Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετείτε το αγγούρι μαζί με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και την λευκή κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε τον καπνιστό τόνο με λίγο από το φυτικό του έλαιο, την πιπεριά Φλωρίνης, το κολοκυθάκι, το τζίντζερ και το μυρώνι και ανακατεύετε καλά.

Κόβετε την μπαγκέτα με ένα πριονωτό μαχαίρι στην μέση κατά μήκος δίνοντας μία ελαφριά κλίση. Αλείφετε σε όλη την επιφάνεια της μπαγκέτας το φρέσκο τυρί κρέμα, από πάνω το μαριναρισμένο αγγούρι, πάνω του το μείγμα με τον καπνιστό τόνο και τέλος την baby ρόκα.