ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Time Icon 45’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 κονσ. σαρδέλες τομάτας TRATA
2 τεμ. τομάτες
150 γρ. φέτα
1/3 μάτσου θυμάρι
4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Ξεπλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τις τομάτες. Κόβουμε τη φέτα σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 30 λεπτά. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Περιχύνουμε με την ελαφρώς αρωματισμένη σάλτσα τους το ταψί, προσθέτουμε τα φιλέτα και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180ºC.

* Σαγανάκι ονομάζεται το μαγειρικό σκεύος με τα δύο χερούλια που δίνει τη δυνατότητα ψησίματος
σε φούρνο και σε τηγάνι.
** Δεν χρειάζεται να προσθέσετε extra κρεμμύδι ή σκόρδο, αφού η σάλτσα τομάτας που έχει η
κονσέρβα είναι ήδη αρωματισμένη.