ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Time Icon 15’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 κονσέρβες τόνος σε ελαιόλαδο ΤRATA
2 κούπες πλιγούρι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
10 τοματίνια
1 μεσαίο αγγούρι
1 μάτσο μαϊντανό
150 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τόνο. Χτυπάμε όλα τα υλικά της vinaigrette στο μούλτι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.