ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ & ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Time Icon 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 κονσέρβα σαρδέλες σε ελαιόλαδο TRATA
200 γρ. πλιγούρι χοντρό
400 γρ. βραστό νερό
2 λεμόνια
50 γρ. ελαιόλαδο
1 αβοκάντο ώριμο
2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμυδάκι
100 γρ. μάραθος
100 γρ. άνηθος
50 γρ. μαύρο σουσάμι
Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε για 15΄, μέχρι όλο το νερό να απορροφηθεί. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε να στεγνώσει καλά. Σε ένα μπολ στύβουμε τα λεμόνια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μισό από το μείγμα αυτό στο πλιγούρι. Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπό λαδολέμονο. Σερβίρουμε το πλιγούρι με το αβοκάντο και τη ντομάτα, μαύρο σουσάμι και μερικές σαρδέλες TRATA στην κορυφή.