ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Time Icon 10’
Plates Icon 2
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 2 άτομα

1 συσκευασία (διπλέτα) καπνιστό τόνο TRATA

250 γραμμάρια fusilli βρασμένα

10 τοματίνια κομμένα στα 4

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

½ πράσινη πιπεριά

½ κίτρινη πιπεριά

30 γραμμάρια baby ρόκα

Για το dressing:

Το φυτικό έλαιο από τον καπνιστό τόνο

50 ml ελαιόλαδο

4 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι

Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τα fusilli μαζί με τα τοματίνια και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανοίγετε τις συσκευασίες καπνιστού τόνου, στραγγίζετε το φυτικό έλαιο από την συσκευασία σε ένα μπολ και προσθέτετε τον τόνο στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά για το dressing, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing. Περιχύνετε την μακαρονοσαλάτα με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά, προσθέτετε την baby ρόκα, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.