ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ & ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Time Icon 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 κονσέρβες σαρδέλες σε φυτικό λάδι TRATA
200 γρ. μικρά ζυμαρικά
Φρεσκα σαλατικά (μαρούλι, λόλα, ρόκα)
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
50 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
50 γρ δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 ραπανάκια σε φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μαγιονέζα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.γ. καυτερό κόκκινο πιπέρι
1/2 κ.γ. σπόροι μάραθου σε σκόνη

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, το καλαμπόκι, τη σαλάτα, τα ραπανάκια, τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε τις σαρδέλες και σερβίρουμε.