ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ & ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Time Icon 15’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 κονσέρβα πικάντικη σαρδέλα TRATA
400 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
100 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. καρύδια
100 γρ. φουντούκια
2 κ.σ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 λεμόνι
Μερικά φύλλα μάραθου
Ραπανάκια σε λεπτές φέτες
Αλάτι
Πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ετοιμάζουμε το βούτυρο ξηρών καρπών. Σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τους ξηρούς καρπούς να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Κράταμε λίγους για το σερβίρισμα και αλέθουμε τους υπόλοιπους, μαζί με το σκόρδο, το λεμόνι και το ταχίνι, μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από τα πολλά νερά αλλά όχι τελείως. Τα μεταφέρουμε στο μπολ που έχουμε το βούτυρο ξηρών καρπών και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τους ξηρούς καρπούς που κρατήσαμε, τα ραπανάκια, τα φυλλαράκια του μάραθου και ολόκληρα πικάντικα φιλέτα σαρδέλας TRATA.