ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA

1 πακέτο λινγκουίνι ή σπαγγέτι

150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος)

100 γρ. πιπεριές κόκκινες σε λεπτές φετούλες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50 γρ. λευκό κρασί

80 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο

80 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε ελαφρά τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία
μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό
τηγάνι, ζεσταίνουμε το λαδάκι του τόνου και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, με
λίγο αλάτι. Προσθέτουμε την πιπεριά, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Με μία
λαβίδα πιάνουμε τα μακαρόνια και χωρίς να τα στραγγίσουμε τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί
με τον άνηθο και το μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε μέχρι τα υγρά της μακαρονάδας να δέσουν
σε μία ελαφριά σάλτσα. Σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.