ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ TRATA

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι

Μισό λάχανο λευκό, ψιλοκομμένο

2 καρότα σε λεπτές φετούλες

300 γρ. κριθαράκι

1 λίτρο ζεστό νερό

 

Για το σερβίρισμα

1 λεμόνι, το χυμό του

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε μέτριας ένταση φωτιά, με το καπάκι, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει γλυκό. Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το κριθαράκι και ορίζουμε στο χρονόμετρο της κουζίνας στα 20 λεπτά. Βάζουμε το 1/3 του ζεστού νερού και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ζεστό νερό σε δύο ακόμη δόσεις. Θα πρέπει να ανακατεύουμε σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη ζεστό νερό, ανάλογα με την ένταση του βρασμού. Όταν τα 20 λεπτά περάσουν το κριθαράκι θα πρέπει να είναι έτοιμο. Μοιράζουμε στα πιάτα, συμπληρώνουμε τον τόνο στην κορυφή και σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού.