ΧΤΑΠΟΔΙ


Για πολλούς είναι ότι πιο νόστιμο θαλασσινό. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνη B12 και σίδηρο. Ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες, απαιτεί τεχνική στην αλίευση του, την προετοιμασία και τη μαγειρική του. Ιδιαίτερα δημοφιλές την περίοδο της νηστείας μπορούμε να το μαγειρέψουμε με κοντά ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα, να το προσθέσουμε σε ένα πλούσιο ριζότο ή να το μαγειρέψουμε με κριθαράκι.

Plus! Η πιο νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών γίνεται με χταποδάκι Trata, ζυμαρικά, ντοματίνια, βασιλικό και παρμεζάνα!