ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


Το εξαιρετικό ελληνικό ελαιόλαδο είναι η βάση της διατροφής μας. Η ελιά καλλιεργείται σε πολλές περιοχές ενώ το λάδι που παράγεται φέρει τα χαρακτηριστικά της περιοχής, του εδάφους, των συνθηκών καλλιέργειας και του τρόπου επεξεργασίας. Το μοναδικής ποιότητας ελαιόλαδο καταναλώνεται ωμό σε σαλάτες, νοστιμεύει σούπες και ζυμαρικά, θαλασσινά ψημένα στη σχάρα ή στο φούρνο. Είναι η βάση για κάθε φαγητό κατσαρόλας, σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και μυρωδικά σαν ορεκτικό ενώ αντικαθιστά το βούτυρο σε γλύκα, πίτες και κουλουράκια. Αλήθεια μπορούμε να φανταστούμε τη χωριάτικη σαλάτα χωρίς το ελαιόλαδο;