ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Με τον όρο «Μεσογειακή Διατροφή» αναφερόμαστε από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 στον τρόπο διατροφής των χωρών της Μεσογείου, με επικεφαλής την Ελλάδα, την Ισπανία και τη νότια Ιταλία. Γνωστές για τον πλούτο και τη θρεπτική αξία του βυθού όσο και της στεριάς τους, οι χώρες αυτές βασίζουν τη διατροφή τους στο άπαχο ψάρι, το ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά, τις πατάτες, τα φασόλια, τα καρύδια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ οι κάτοικοί τους εμφανίζουν σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής του κόσμου. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που η Μεσογειακή Διατροφή κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. Τι είναι όμως αυτό που την κάνει να είναι τόσο μοναδική;Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση ας δούμε τα κύρια συστατικά της διατροφής αυτής.