Συνταγές

Tuna Burger με μανιτάρια και τόνο καπνιστό πικάντικο

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 200 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. βρώμη
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το ψήσιμο 

  • 1 κ.γ. λάδι

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα περνάμε απ’ το μούλτι. Θέλουμε να τα κόψουμε σαν ρύζι. Κάνουμε το ίδιο με τα φασόλια. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε μ’ ένα μαχαίρι. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια, τα φασόλια, το λάδι (του τόνου που κρατήσαμε) και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Θα πρέπει να μην έχουν καθόλου υγρά. Όταν είναι έτοιμα αλατίζουμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη βρώμη, τη φρυγανιά, τον τόνο και ανακατεύουμε καλά. Θα πρέπει να έχουμε μια σχετικά σταθερή ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Αφήνουμε ένα τηγάνι να κάψει, απλώνουμε το λάδι και βάζουμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε από 5΄από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Με μία σπάτουλα γυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμη 5΄. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα φρυγανίζουμε. Βάζουμε μαγιονέζα και μουστάρδα στα ψωμάκια. Γεμίζουμε τα ψωμάκια με τα μπιφτέκια, σαλάτα, ντομάτα και σερβίρουμε με σαλάτα στο πλάι.

 

Για το σερβίρισμα

4 ψωμάκια για burger
Μαγιονέζα
Μουστάρδα
Πράσινη σαλάτα
Ντομάτα σε φέτες
Πράσινη σαλάτα

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή