Συνταγές

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Χρόνος

25’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φρέσκα αρωματικά όπως άνηθος, μάραθος και δυόσμος
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 αβοκάντο σε φετούλες
  • 1 λεμόνι σε φέτες

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στο μούλτι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία σάλτσα. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά. Βγάζουμε τη συσκευασία από την κατάψυξη. Την ανοίγουμε και περνάμε το γαύρο, παγωμένο όπως είναι κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει ο πάγος. Δεν προσπαθούμε να τον αποψύξουμε, θέλουμε να αφαιρέσουμε τον εξωτερικό πάγο. Στεγνώνουμε εξωτερικά με μία πετσέτα. Απλώνουμε τη σάλτσα μουστάρδας στο γαύρο, βάζουμε κάποια από τα αρωματικά και κρατάμε τα υπόλοιπα για το σερβίρισμα. Ψήνουμε το γαύρο για 12΄. Τσεκάρουμε το ψήσιμο του. Τον κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε το γαύρο σε φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο, φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή