KONVA.GR

 

Με γεύση πιπεράτη αλλά όχι και απαγορευτική για όσους δεν αγαπούν τα πολύ καυτερά, ο πικάντικος τόνος με μπούκοβο είναι ο πιο πλούσιος σε γεύση και ένταση, για κείνους που αγαπούν τις δυνατές συγκινήσεις στο πιάτο.

Με τί ταιριάζει
Αυτός ο τόνος ταιριάζει πολύ και σε κόκκινες μακαρονάδες, στο ριζότο και το τραχανότο, σε ένα κριθαράκι με σκόρδο και πελτέ ντομάτας και μεταμορφώνει σε πιάτο ημέρας μια κόκκινη φασολάδα ή μια ρεβυθάδα.

Οι εύκολες συνταγές
*Γεμίζουμε μικρές ντοματούλες με το μείγμα της χωριάτικης σαλάτας κομμένο σε κυβάκια και αντί για φέτα προσθέτουμε πικάντικο καπνιστό τόνο.

*Κόβουμε μια μελιτζάνα φλάσκα σε ροδέλες, τις απλώνουμε σε ταψί, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Φτιάχνουμε ατομικά πυργάκια, εναλλάσσοντας φέτες μελιτζάνας, κάπαρη, φέτες ντομάτας, πικάντικο καπνιστό τόνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με μια κουταλιά σκορδάτο γιαούρτι πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα στο κάθε πιάτο.

Χωρίς μαγείρεμα
*Τον σερβίρουμε με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, λίγη κάπαρη, αγγουράκι, θυμάρι, χυμό λεμονιού, καβουρδισμένο κουκουνάρι και κρουτόν από χωριάτικο ψωμί που θα ψήσουμε στη φρυγανιέρα ή την τοστιέρα.

* Τον σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί αλειμένο με πελτέ σαντορινιό και ρίγανη.

*Ταιριάζει υπέροχα πάνω στην ταραμοσαλάτα ή το χούμους.

 

Ελένη Ψυχούλη