KONVA.GR

Αρωματικός, δροσερός και πολύ ελληνικός, ο καπνιστός τόνος με ρίγανη και λεμόνι έχει τη διακριτικά λεμονάτη γεύση που αγαπά η σαλάτα, το σάντουιτς ή ένα wrap, λατρεύει την πατατοσαλάτα (ιδιαίτερα με ζεστές πατάτες).

Με τί ταιριάζει
Ταιριάζει σε μια μακαρονάδα λευκή με λαχανικά και αγαπά ιδιαίτερα όλες τις σαλάτες με όσπρια, κινόα ή πλιγούρι.

Οι εύκολες συνταγές
*Ψήνουμε τις κλασικές ελληνικές πατάτες φούρνου με σκορδάκι και μόλις ψηθούν, προσθέτουμε από πάνω τον τόνο.

*Φτιάχνουμε μια μακαρονάδα με έτοιμο pesto και προσθέτουμε στο τέλος τον τόνο με ξύσμα λεμονιού. Αντί για ζυμαρικά, ταιριάζουν το ίδιο το ρύζι, η κινόα, το πλιγούρι, τα φασόλια πιαζ, οι βραστές στραγγισμένες χοντρές φακές ή τα ρεβύθια.

Χωρίς μαγείρεμα
*Τον φτιάχνουμε αλοιφή στη στιγμή, χτυπώντας στο μίξερ 240 γρ. τόνο, 100 γρ. γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 10cl κονιάκ και μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό.

* Κόβουμε ένα αγγούρι σε λάμες από τον τρίφτη της πατάτας, προσθέτουμε μισό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο, τον τόνο και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.

*Κόβουμε ένα πορτοκάλι σε κυβάκια, προσθέτουμε τον τόνο, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, ελάχιστο κύμινο, μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό και λαδολέμονο.