ΤΟΝΟΣ STEAK ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΦΑΒΑ

Time Icon 1ω 12’
Plates Icon 2
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 2 άτομα

1 συσκευασία Τονος steaks TRATA on ice

10 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για τη φάβα

200 γρ. φάβα

100 γρ. καρότα

600 γρ. ζεστό νερό

15 γρ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό σε μεγάλα κομμάτια

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

100 γρ. πράσινη σαλάτα

8 ραπανάκια

1 λεμόνι, το χυμός του

Εκτέλεση

Αφήνουμε τον τόνο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε τη φάβα. Βάζουμε τα όσπρια σε κρύο νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρότα, το κρεμμύδι και το δαφνόφυλλο και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά μέχρι τα όσπρια να μαλακώσουν. Θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με τα όσπρια. Θα πρέπει να ανακατεύουμε συχνά και να την προσέχουμε. Όταν η φάβα είναι έτοιμη, στραγγίζουμε από τα πολλά υγρά και περνάμε τα όσπρια από το μούλτι, μέχρι να έχουμε έναν πουρέ. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τον τόνο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει καλά. Στεγνώνουμε τα steaks τόνου με ένα χαρτί, αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ακουμπάμε τον τόνο στο τηγάνι και τον ψήνουμε 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν ο τόνος είναι έτοιμος, τον αφήνουμε για μερικά λεπτά πριν τον σερβίρουμε. Σερβίρουμε τον τόνο πάνω στη φάβα, με πράσινη σαλάτα, ραπανάκια και χυμό λεμονιού.