ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

Time Icon 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 κονσέρβα χταποδι TRATA σε ελαιόλαδο

500 γρ. ζυμαρικά κοντά

1 λεμόνι το χυμό του

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα

30 γρ. ελαιόλαδο

Άνηθος ή βασιλικός

100 γρ. αγγουράκι τουρσί

100 γρ. καλαμπόκι τουρσί

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, με μία κουτάλα τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Δε χρειάζεται να είναι στραγγισμένα Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χταπόδι, το αγγουράκι και το καλαμπόκι. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.