ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

 

Υλικά για 4 άτομα

2 κονσέρβες χταπόδι πικάντικο TRATA

400 γρ. κοφτό μακαρονάκι

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 πιπεριά σε κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. ντομάτα τριμμένη

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

1 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 25’, μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες και τα στραγγίζουμε. Τα μεταφέρουμε στη σάλτσα, ενώνουμε με το χταπόδι, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.