ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 2
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 κονσέρβα χταπόδι TRATA σε φυσικό χυμό
2 λευκά παντζάρια
2 κίτρινα παντζάρια
4 μεγάλα καρότα
1 κόκκινο κρεμμύδι
100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. μουστάρδα
6 κ.σ. χυμούς από το μαρινάρισμα
Αλάτι
Πιπέρι

Στραγγίζουμε το χταπόδι από τα υγρά του. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το χταπόδι. Το αφήνουμε για 15΄. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τους βολβούς σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε κύβους. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μπαστούνια και στη συνέχεια σε κύβους.Κάνουμε το ίδιο και με το κρεμμύδι. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ταχίνι και τα υγρά από το μαρινάρισμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε με το μαριναρισμένο χταπόδι στην κορυφή.